Nieuw binnen de alliantie: Orthodontiepraktijk Vught

Praktijk
Datum
14 juli, 13:45 uur

Mooi nieuws voor Prime Dental Alliance: een ervaren orthodontist met moderne praktijk onder de rook van Den Bosch versterkt ons. Roger Diels is al 25 jaar de vaste orthodontist van zo’n beetje heel beugelend Vught en omgeving. Roger: “De praktijk heeft een belangrijke regiofunctie en de samenwerking met PDA maakt dat specialistische orthodontie hier ook in de toekomst toegankelijk blijft.”

Ervaren orthodontist

Roger was 24 toen hij de opleiding Tandheelkunde afrondde en verhuisde kort daarop naar Amerika om in Cleveland zijn specialisatie orthodontie te halen. Daarna volgden twee jaar studie in Münster en vond hij een praktijkruimte in Vught, waar hij bouwde aan een mooi patiëntenbestand dat hem uiteindelijk deed verhuizen naar het huidige grotere pand met vijf stoelen. De praktijk werd zijn thuisbasis en van daaruit startte hij samen met collega-orthodontist Floris Ruyven ook twee gezamenlijke praktijken, in Geldrop en Deurne. “Ik heb hard gewerkt om in Vught voet aan de grond te krijgen en ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van kwaliteit en gastvrijheid Orthodontiepraktijk Vught uiteindelijk heeft gebracht waar we nu zijn.”

Moderne praktijk met historie

Wie de voordeur binnenstapt en om zich heen kijkt, ziet een moderne, lichte praktijk met veel glas en hout. Een plaats waar je je op je gemak voelt. Daar moest wel een architect aan te pas komen. Want voorheen zat hier een autogarage inclusief benzinepomp. “Het was vervallen, maar ik zag zoveel potentie in die ruimte”, beschrijft Roger. En terecht, want twintig jaar na de grote verbouwing is het resultaat nog steeds verbluffend, vooral door al het daglicht wat binnenstroomt.

Visie op het vak

De praktijk is niet alleen modern in zijn uitstraling, maar ook als het gaat om behandelmethodes. Roger deelt zijn visie daarop. “Digitalisering en daaruit voortvloeiende 3D-technologie bracht een hoop nieuwe toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de transparante kapjes die traditionele brackets kunnen vervangen. Mensen gaan daardoor ook steeds meer zelf doen. Dat is logisch. Maar als er stukken diagnostiek worden overgeslagen, kan dit gevolgen hebben waar je iemand van tevoren voor moet waarschuwen. Vaak heb je toch echt een specialist nodig om tot een goed resultaat te komen. Want wij bieden deze nieuwe methode aan in combinatie met een per situatie passend behandelplan.”

Samenwerking met PDA

Roger is trots op wat hij en zijn team bereikt hebben en wil de kwaliteitsbehandelingen in regio Vught ook voor de toekomst waarborgen. Voor zijn patiënten én voor zijn collega’s. Daarom zocht hij de samenwerking met PDA. Dat betekent voor de praktijk dus een goed plan voor de toekomst. Wat zie je daarvan aan de buitenkant? “Helemaal niets. We blijven gewoon werken zoals we dat gewend waren. PDA ziet dat wij ons werk al jaren goed doen en dat daardoor onze praktijk is uitgegroeid tot hoe die nu is. Waarom zouden we het dan nu ineens anders moeten doen? Dit uitgangspunt was de reden dat ik specifiek met PDA de samenwerking aanging. Zo kan ik de orthodontist blijven die ik altijd al was en is mijn praktijk klaar voor de toekomst.”

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.