Alles om jou te laten excelleren

Iedere PDA-praktijk werkt met een eigen, lokaal team. De belangrijkste taak van ons service center is het ontzorgen van alle professionals die binnen deze teams werkzaam zijn. Wij nemen facilitaire zaken en zorgen bij ze weg.

Welkom in het PDA Service Center

Je vindt ons in hartje Eindhoven. Iedereen die hier dagelijks binnenstapt, doet dat met één doel: de mondzorgprofessionals binnen PDA op zoveel mogelijk gebieden ontzorgen. Zodat zij hun tijd aan en om de stoel optimaal en in volle focus kunnen benutten. Voel je de energie al?

Maak kennis met onze collega’s

Allen met een groot hart voor de dentale sector en een niet te stoppen drang om dagelijks met veel kennis en liefde aan een nóg sterkere alliantie te bouwen. Wie deze mensen zijn? Je leert ze hieronder alvast kennen, maar je mag ze natuurlijk altijd bellen of e-mailen.

Alison en haar headset zijn altijd samen als ze aan het werk is. Zij plant telefonisch afspraken in met patiënten die daar zelf niet aan toe kwamen. Alison weet precies hoe de agenda’s van tandartsen in elkaar zitten. Want ze doet dit werk al jaren en heeft ook nog een medische achtergrond. Voor praktijken die dat willen, maakt zij dagelijks heel wat mensen blij met het vooruitzicht op een afspraak bij de tandarts.
Annemieke weet als geen ander hoe belangrijk hoge kwaliteit mondzorg is. Ze kreeg de schoonheid van het vak van huis uit mee: als kind keek ze met open mond naar al die open monden in de praktijk van haar ouders. Zelf werkte ze ook ruim twintig jaar als mondhygiënist. Bij PDA geeft ze haar liefde voor ‘zorgen voor’ een vervolg. Ze helpt praktijken hun kwaliteit van mondzorg hoog te houden, met het kwaliteitsaudit-team. Ook regelt ze de implementatie van Patiëntenvertellen en Gewoon Gaaf.
Ansje is de eerste die langskomt zodra de PDA-vlag figuurlijk wordt gehesen. Voordat ze PDA’er van het eerste uur werd, runde Ansje samen met haar man een succesvolle praktijk. Ze wist precies wat te doen om de boel soepel te laten draaien. En daar is niets aan veranderd, behalve de schaal waarop ze dit nu doet. Ansje begeleidt praktijkmanagers en -medewerkers naar een fijne manier van werken, die zoveel mogelijk aansluit bij de manier zoals ze gewend zijn.
Achter de schermen gebeurt er heel wat als een tandartsenpraktijk gaat samenwerken met PDA. Wie regelt al dat papierwerk? Dat is Anton. Hij wilde altijd al het tandartsenvak in, net als zijn vader, maar is ook goed met cijfers. Bij PDA vond Anton de ideale combinatie. Hij weet wat het betekent om tandarts te zijn én wat groei voor positieve invloed op een praktijk kan hebben. Alle analyses, onderzoeken en scans doet hij met die twee gedachten in het achterhoofd.
Alle hr-vragen die je hebt, kun je gerust aan Asja stellen. Hoe meer hoe beter, want dingen uitzoeken doet ze graag. Ze combineert kennis van recht en hrm met een sprankelend karakter. Daardoor is Asja iemand die je dag altijd een beetje beter maakt. Maar ook omdat je erop kunt vertrouwen dat wat je haar vertelt echt aankomt. Ze houdt wel van een beetje tempo en als dat nodig is durft ze je ook achter de vodden te zitten. Maar altijd met die vrolijke glimlach.
Colette zorgt ervoor dat alles wat met facturen te maken heeft netjes in het systeem komt. Ze is dus de hele dag druk met cijfers in de weer. Eigenlijk krijg je Colette alleen te spreken als iets haar onduidelijk is en collega’s op het servicecenter haar het antwoord schuldig moeten blijven. Dan mailt of belt ze je. Want Colette houdt van orde, dus ze rust niet voor ze het naadje van de kous weet. Vragen beantwoorden over je factuur doet ze trouwens minstens net zo graag.
Dennis typeren? Dat kan in drie woorden: alles onder controle. Dennis komt uit het bankwezen en deed daar veel kennis over financiële processen op. Die nam hij mee naar PDA om het leven van ons én van onze praktijkmanagers heel wat makkelijker te maken. Hij bewaakt en verbetert alles wat te maken heeft met facturen, maandafsluitingen en rapportages.
Evi houdt de vaart er graag in. Voor zichzelf en voor anderen. Ze gooide het roer om zodat ze zich bij Prime Dental kan ontpoppen tot HR-professional. Gestructureerd en punctueel als ze is, versterkt ze het team als specialist personeelsadministratie terwijl ze daarnaast een HR-opleiding volgt. Evi’s extra paar handen maken zo dat praktijken vlot en goed hun HR-zaken geregeld krijgen.
Ilona geeft het PDA-kantoor een gezicht en brengt reuring. Want zij is er altijd en regelt alles wat geregeld moet worden, voor iedereen die dat wil. Voor collega’s én voor praktijkmanagers die bellen naar kantoor. Want Ilona vindt: als je bent aangesloten bij PDA dan moet alles buiten je vak om goed geregeld zijn en moet er een aanspreekpunt zijn dat je meteen helpt, op een fijne manier. Je zult zien dat je je direct op je gemak voelt bij haar.
Jacob is een sterke en doelgerichte manager. Gefocust, kritisch en oplossingsgedreven. Hij creëert een logisch werkend bedrijf, gebaseerd op vertrouwen. Iedereen bij het PDA Service Center stelt zich continu in dienst van de praktijken binnen de alliantie. Zelf is Jacob ook altijd bereikbaar voor iedereen en bereid om elke (rot)klus op te pakken.
PDA als beste werkgever in de mondzorg, met die ambitie gaan Kim en haar team iedere dag weer aan de slag. En ze weet precies hoe je dat bereikt, want Kim heeft bij elkaar 25 jaar ervaring in ieder HR-specialisme. Haar aanpak? Mensen, mensen, mensen. Zorgen dat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt én zichzelf verder kan ontwikkelen. Dan wordt dat waardevolle PDA-gevoel alleen nog maar sterker.
Het zit Kirsten waarschijnlijk in de genen, tandheelkunde. Want het gezin waarin zij opgroeide, zit tot de tanden in de mondzorg. Haar tak van sport: zorgen dat iedereen die daar belang bij heeft PDA leert kennen. Kirstens enthousiasme en ervaring in de mondzorg zijn in ieder geval het beste visitekaartje dat wij ons kunnen wensen. Heb je als praktijk hulp nodig bij het aannemen van nieuwe collega's? Ook dan staat Kirsten paraat.
De Brabantse gezelligheid en de ambitie om flink te groeien, daar vonden Koen en PDA elkaar. Als accountant keek hij mee in de boeken van andere bedrijven, nu schrijft hij ze tot zijn grote plezier zelf. Koen zorgt dat de financiële administratie altijd klopt en is tegelijk vraagbaak voor praktijken. Van vragen over investeringen tot gewoon wat advies. Je kan ervan uitgaan dat Koen nooit zijn mening doordrukt, hij bedenkt liever samen het beste idee.
Orthodontiepraktijken (of tandartspraktijken met orthodontie) die zijn aangesloten bij PDA hebben Linda’s enthousiasme vast al ervaren. Want zij is voor hen het eerste aanspreekpunt en brengt zo mensen en processen samen. Daarvoor werkt ze nauw samen met collega’s van het service center. Als je wilt, legt ze ook precies uit wat ze allemaal doet. Zo verlost ze praktijken van een hoop kopzorgen, die ze goed kent door haar ervaring ‘aan de stoel’.
Als CFO die snapt dat het verhaal onder de streep niet het hele verhaal is, maakt Max iedere dag opnieuw de toekomst van ondernemers, medewerkers en patiënten minder ingewikkeld, mooier en, niet te vergeten: bestendiger. Door dagelijks te laten zien dat de mensen van PDA hun zaakjes en plannen op orde hebben, weet hij de top van de Nederlandse mondzorg te verbinden.
Cijfers vertellen een verhaal en Michèl vertelt het door aan collega’s en praktijken. Michèl voorkomt dat cijfers verrassingen zijn en hij gebruikt ze om praktijken te helpen bij de optimalisatie van hun bedrijfsvoering. Voor de analyses van praktijken trekt hij iedereen aan het jasje. Operationeel, hr, financieel, kwaliteit, ze hebben allemaal met Michèl van doen.
Michiel is de man die ervoor zorgt dat je de 24e van iedere maand met een glimlach je bankapp opent. Dat je krijgt waar je zo hard voor gewerkt hebt, zo omschrijft hij het zelf. Michiel weet alles van salarisverwerking en beantwoordt ook graag je vragen. Dus wil je iets weten over bijvoorbeeld je reiskosten? Bel de man van de payroll! Want Michiel is goed met cijfers én kan ze aan je uitleggen.
Is je praktijk toegetreden tot de alliantie? Dan komt Miranda langs om het regelwerk door te spreken. Je kunt er rustig op vertrouwen dat daarna alles soepel verloopt, want Miranda is zelf praktijkmanager geweest. Grote kans dus dat ze je vragen al beantwoordt vóór je ze stelt. Zie haar als de collega die je ook op afstand ondersteunt. Iemand die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat praktijkmanagers en medewerkers hun werk op een fijne manier kunnen blijven doen.
Als geen ander kan Nathalie verbinden. Arm om de schouder als het moet en altijd vriendelijk, maar tegelijkertijd ook duidelijk en met de focus op het resultaat. Vandaar dat Nathalie haar dagen vult met onze talentenprogramma’s en het vinden van de juiste mensen voor in het veld. Haar ruime ervaring wijst haar iedere dag opnieuw de weg naar de vragen die gesteld moeten worden om de beste mensen aan boord te halen en te houden.
Nick is een doorgewinterde accountant die hecht aan een gezellige, bruisende werkplek. Dat bracht hem bij ons. Als hoofd van de financiële afdeling voorziet hij iedereen binnen Prime Dental van de juiste getallen en hun betekenis. Zo kunnen we gecontroleerd groeien en weten praktijken precies aan welke spreekwoordelijke knoppen ze daarvoor het beste kunnen draaien. Op Nick kun je rekenen: alles wat hij zegt te regelen, regelt hij. Hoe vol zijn agenda ook is, hij vindt altijd wel een gaatje.
Olav stond jarenlang in de behandelkamer en groeide vanuit daar door tot ervaren operationeel manager. In de fysiotherapie. Wat doe je als je vervolgens nóg een stap wilt zetten in je ontwikkeling? Dan kies je voor de mondzorg, voor een plek waar veel gebeurt: Prime Dental. Die keuze is het bewijs van Olavs pragmatische benadering. Hier is hij het luisterende oor dat samen met praktijken bouwt aan hun toekomst. Vanuit rust en vertrouwen, en altijd met opgestroopte mouwen.
Jeff is geen onbekende binnen de mondzorg. Hij weet uit ervaring wat talent overtuigt en stelt daarom alles in het werk om van PDA de beste werkgever in de mondzorg te maken. Hij toert gerust met een geïnteresseerde een aantal praktijken langs om het PDA-gevoel over te brengen. Vanuit dat gevoel begeleidt Jeff mondzorgtalent naar een baan die precies bij hen past. Als dat lukt, geeft het de nieuwe collega maar zeker ook hemzelf veel voldoening.
Vanuit zijn ervaring in M&A, investments en corporate development weet Ralf dat business vooral om mensen draait. Zeker in de mondzorg. Je kunt een praktijk echt niet reduceren tot financiële ratio’s en resultaten. Je moet er gevoel bij hebben. De mensen máken toch de praktijk. Pas als je er zo naar kijkt, kun je goede plannen voor de toekomst maken. Dat is de visie van Ralf. Je zult zien: met hem in ons team ontdekken heel wat nieuwe praktijken dat PDA-gevoel waar wij zo trots op zijn.
Rick bouwt samen met tandartsenpraktijken aan hun toekomst met PDA. Zodra het gaat over een samenwerking met de alliantie, komt hij in beeld. Rick gaat dan bij de praktijk langs om het aansluitingsproces stap voor stap uit te leggen. Als ervaren bedrijfseconoom kan hij ook gelijk alle mogelijke vragen daarover beantwoorden. Om daarna dat proces goed uit te voeren en te begeleiden. Zijn doel? Tandartsen nog trotser maken op hun praktijk dan ze al zijn, doordat zij meegroeien met de kwaliteitspraktijken binnen PDA.
Als je vijftien jaar bij een groot bedrijf de bankverwerking hebt gedaan, dan weet je alles van cijfers. Tenminste, Rob wel. Hij wist al vroeg dat hij alles wat technisch is het liefst uit handen geeft en het getallenwerk juist graag uit handen neemt. En dat is goed nieuws voor iedereen binnen PDA. Want Rob ondersteunt ons bij de maand- en jaarafsluitingen zodat wij en onze praktijkmanagers daar niet over in hoeven te zitten.
Rutger spreekt de taal van de tandarts als geen ander en houdt het niveau van de kwaliteit en veiligheid binnen de PDA praktijken zeer hoog. Op een gemiddelde werkdag laat hij grote en kleine praktijken optimaal presteren, met behoud van inbreng en identiteit van alle medewerkers en stakeholders. Maar met hetzelfde gemak schuift hij aan een vergadertafel met ministeries en inspecties om het vak op beleidsniveau te bespreken.
Je merkt het meteen als je Sanne aan de lijn hebt: dit is iemand die zelf jarenlang in de praktijk heeft gestaan. Deze affiniteit komt binnen PDA erg goed van pas. Alle vragen die praktijkmanagers, tandartsen of assistenten hebben over de nieuwe besturingssystemen waarmee ze werken, zijn bij Sanne in goede handen. Ze is een echte ontzorger, altijd ondersteunend en oplossings- en servicegericht. Met die eigenschappen helpt ze praktijken graag verder.
Je houdt ervan of hebt er een hekel aan: cijfers. Soraya houdt er héél erg van. Ze is er altijd professioneel mee aan het puzzelen. Want het is haar doel om de administraties van praktijken binnen PDA kloppend te houden. Soraya’s finance-expertise bespaart praktijkmanagers heel wat hoofdpijn. En als alle puzzelstukjes goed liggen, zit zij juist met haar hoofd in de wolken. Ideale combinatie, toch?
Stefan brengt HR in de praktijk. Letterlijk, want zodra een nieuwe praktijk in beeld komt, stelt hij een HR-rapportage op die de huidige situatie in kaart brengt. Van daaruit kunnen medewerkers rekenen op zijn ondersteuning op het gebied van contracten, salarisadministratie, wet- en regelgeving en andere HR-gerelateerde zaken.
Alles geordend en goed vindbaar. Zo heeft Suzanne de administratie het liefst. Samen met haar collega’s van finance zorgt zij ervoor dat de administraties van tandartspraktijken op orde zijn en blijven. Heerlijk, dan heb je daar als praktijkmanager geen omkijken meer naar. Suzanne heeft oog voor detail en talent voor organisatie: ze ziet altijd manieren om nog fijner en slimmer samen te werken.
Tatjana’s specialisme aan de stoel is implantologie, haar specialisme als manager is goede relaties opbouwen. En die twee werelden zijn nauwer verbonden dan je zou denken. In beide vakken zijn vertrouwen een must en met beide maak je mensen blij. Dat brengt Tatjana nu in de praktijk bij Prime Dental, waar ze verschillende projecten doet. Ze is vier dagen per week op pad om jou als praktijk- of tandarts-manager te ontmoeten en haar managementkennis te delen. Zodat je team straks nog fijner werkt, met systemen en met elkaar.
Iedere praktijk die is aangesloten bij PDA heeft dezelfde ambitie: de beste kwaliteit mondzorg bieden. Thom helpt praktijkmanagers om daarvoor de juiste voorwaarden te scheppen. Of zoals hij het zelf zegt: hij vertaalt grote doelen naar kleine en weer terug. Zijn tijd verdeelt hij evenredig tussen data uitpluizen en gesprekken voeren over het verhaal achter die cijfers. Thom is een zeer ervaren manager en heeft alle zorgtakken wel zo ongeveer geleid. En nu heeft ook de mondzorg zijn hart veroverd, gelukkig.
Willem-Jan zit al twintig jaar in het tandartsenvak, maar is nog altijd trouw aan zijn horeca-hart. Want volgens hem gaan beide over dienstbaarheid en een vertrouwensband tussen mensen. Vanuit die gedachte bouwt Willem-Jan aan toekomstbestendige praktijken, met goede relaties onderling. Daarom zul je hem vaak in praktijken tegenkomen. Waarmee hij laat zien: ik ben er, ik luister en als team vinden we het antwoord op alle vragen.
Wim stond aan de wieg van Prime Dental en was jarenlang lid van de Raad van Commissarissen. Hij stapte in 2022 uit de schaduw, als CEO. Wat niet wil zeggen dat hij nu de spotlights pakt. Wim luistert vooral goed naar wat praktijken hem vertellen, zodat Prime Dental hen kan faciliteren in hun ambities. Hij legt dus overal zijn oor te luister, maar micromanagen zie je hem zeker niet doen. Hij focust liever op het grotere toekomstplaatje: in een fijne sfeer als team blijven groeien. Want bedrijven starten én opschalen kun je gerust zijn hobby noemen.