Tandartspraktijk overname door Prime Dental Alliance

Wij van Prime Dental Alliance vinden het belangrijk dat een tandarts zijn of haar eigen vrijheid en eigenheid behoudt. Dit doen we door een tandartspraktijkovername aan te bieden via een alliantie voor en door tandartsen, waarbij tandartsen profiteren van de voordelen van een keten én tegelijkertijd de tandarts blijven die ze willen zijn. Wij leggen je graag de waarom en hoe hiervan uit.

Waarom een tandartspraktijkovername door Prime Dental Alliance?

In de mondzorg is ketenvorming niet meer weg te denken. Het aantal praktijken dat onderdeel uitmaakt van een keten blijft toenemen. Dit is te verklaren door de voordelen die hierbij komen kijken. Zo biedt een praktijkovername ruimte voor meer focus, geeft het toegang tot meer kennis en biedt het zekerheid. Prime Dental Alliance zorgt er daarnaast voor dat jij de tandarts blijft die je wilt zijn en aan het werk blijft zoals je gewend bent, maar dan zonder zorgen over ondernemerszaken. Praktijkeigenaren die toetreden tot Prime Dental Alliance stellen hun toekomst en de toekomst van van hun praktijk veilig en kunnen toch gewoon doorgaan met waar ze mee bezig zijn. Lees de ervaring van een van onze praktijkeigenaren met Prime Dental Alliance hier

tandartspraktijkovername

Hoe werkt een tandartspraktijkovername door Prime Dental Alliance?

Wanneer je toetreedt tot onze alliantie, maken wij je het werkende leven graag makkelijker. Wij zorgen er namelijk voor dat je over voldoende tijd en middelen blijft beschikken zodat je je kan onderscheiden als een kwalitatieve praktijk met oprechte aandacht voor de patiënt. We schreven eerder ook een artikel over hoe een tandartspraktijk overname werkt.

Wat wij doen

 • Praktijkautomatisering: we zorgen voor een complete oplossing inclusief administratie, HRM, payroll en juridische diensten.
 • Mantelovereenkomsten: we zorgen voor leveranciers van energie, verzekeringen, beveiliging en overige dienstverlening.
 • Verzuim & re-integratie: we zorgen voor de begeleiding bij verzuim en bij re-integratietrajecten.
 • Inkoop van materialen: we zorgen voor gunstige inkoopvoorwaarden bij preferred suppliers en begeleiding bij vraagstukken.
 • Inzicht in benchmarks: we zorgen voor goede voorbeelden die als standaard of vergelijkingsbasis kunnen dienen.
 • Besparingsmogelijkheden: we zorgen voor besparingsmogelijkheden door interne uitbesteding.
 • Toekomst borgen: we regelen samen je opvolging en borgen daarmee de toekomst van je praktijk.

Wij nemen graag facilitaire zaken en zorgen van je over, maar vinden het ook zeker belangrijk dat je blijft doen waar je het allerbeste in bent. Zo houd je de touwtjes in handen en blijf je beslissingsbevoegd over je eigen praktijk.

Wat je zelf blijft doen

 • Personeel: want waarom zou je een lekker draaiende praktijk tot iets anders willen omdopen?
 • Uitstraling & werkmethoden: je behoudt je eigen uitstraling, huisstijl en werkmethoden.
 • Materialen & middelen: je kiest zelf je TTL en de materialen en middelen die je inkoopt bij geselecteerde leveranciers.
 • Inwerken opvolger: je verzorgt zelf het inwerktraject van je opvolg(st)er.


Hoe treed je toe tot de alliantie?

Toetreden tot de alliantie van Prime Dental Alliance doe je niet zomaar. Ook al blijf je bij ons je eigen vrijheid en eigenheid behouden en maak je belangrijke beslissingen nog steeds zelf, er gaan hoe dan ook dingen veranderen. Daarom staan we je, naast het overnametraject en als je eenmaal toegetreden bent, ook al bij tijdens de oriëntatiefase. De volgende stappen zullen we samen volgen:

 1. Inventarisatie huidige situatie: we kijken samen naar waar je nu staat met je praktijk.
 2. Aanbiedingen op maat: je ontvangt een aanbod voor onze samenwerking.
 3. Schriftelijke overeenkomst: in een contract worden alle voorwaarden opgesteld.
 4. Start van de samenwerking: vanaf dit moment ben je onderdeel van onze alliantie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Prime Dental Alliance of wil je meer informatie? We leren je graag beter kennen! Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag jouw toekomst waarin je je niet laat ketenen, maar waarin je je status verzilvert.

Blijf de tandarts die je wilt zijn

Over PDA

Tandarts ben je met hart en ziel. Voor je patiënten, de mensen voor wie je het verschil kan maken. En voor je collega’s, met wie je er samen voor zorgt dat je tandheelkunde van het hoogste niveau levert.

Lees meer over ons

Neem contact op

Nieuwsgierig?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.