Kwaliteit is ons kapitaal

PDA-praktijken onderscheiden zich door kwalitatief goede zorg met waardering voor en door de patiënt. Kwaliteit is niet vrijblijvend. Al onze praktijken committeren zich dan ook aan het kwaliteitsbeleid van PDA, voldoen aan wet- en regelgeving en zijn continu actief bezig met verbeteren. Wij coördineren en stimuleren dat.

De 3 speerpunten van ons kwaliteitsbeleid

Continu verbeteren verankerd in de hele organisatie

Alle PDA-praktijken gebruiken hetzelfde kwaliteitssysteem. Zo zijn de structuur, verantwoordelijkheden, protocollen en procedures helder en overzichtelijk. Voor veel zelfstandige praktijken is het voeren van een goed kwaliteitsbeleid een grote uitdaging, zeker door alle strenge wet- en regelgeving. Bij PDA nemen wij dit niet te onderschatten onderdeel van het ondernemerschap met zorg en liefde uit handen. Zo raakt de mindset van ‘continu verbeteren’ als vanzelf verankerd in de hele organisatie.

Waardering voor en door patiënten en medewerkers

De praktijkmanagers van alle individuele praktijken vormen de spil in ons kwaliteitssysteem. Zij zijn verantwoordelijk voor de implementatie van het kwaliteitsbeleid in de praktijk. Er is dan ook een maandelijks overleg met alle praktijkmanagers. Samen kunnen we ervaringen uitwisselen, oplossingen voor obstakels uitwerken en steeds weer verbeteren op het gebied van kwaliteit. Daar profiteren patiënten, medewerkers én praktijken van.

Rutger Sonneveld

Maak kennis met

Rutger is Corporate Quality & Safety Manager bij PDA. Hij is letterlijk met de legoblokjes ‘onder de stoel’ grootgebracht, studeerde twee jaar Tandheelkunde en stapte over naar Gezondheidswetenschappen. Vervolgens is hij in Nijmegen gepromoveerd op een onderzoek naar de beoordeling van de kwaliteit van tandartspraktijken. Rutger heeft veel ervaring als beleidsadviseur bij de KNMT en later als zelfstandig adviseur bij voornamelijk mondzorgpraktijken. Hij spreekt de taal van de tandarts als geen ander en houdt het niveau van de kwaliteit en veiligheid binnen de PDA-praktijken zeer hoog.

Rutger Sonneveld

Meer weten?

Rutger heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, net als al zijn collega’s bij PDA. Wil je meer weten? Hij vertelt er met alle plezier over.

Neem contact op

Kwaliteitsblog

Regelmatig schrijft Rutger over kwaliteit en veiligheid in de tandartspraktijk.

Interne audits bij PDA: collega helpt collega

Tijd voor kwaliteit
Over dit thema raakt Rutger uit enthousiasme bijna niet uitgepraat, overigens één van de redenen...

‘All on 4’ award uitgereikt aan tandarts-implantoloog Daniël Vos

Tijd voor kwaliteit
Nobel Biocare heeft de tandheelkundige wereld wederom doen oplichten met de innovatieve 'All on 4'...

Mooie reviews zijn de kroon op je werk, deel ze!

Tijd voor kwaliteit
Even een stap terug. Hoe komen de praktijken binnen PDA aan reviews? Daarvoor gebruiken we...