Tandartspraktijk overname: waarom en hoe werkt het?

Update
Datum
08 september, 07:10 uur

Een alliantie voor en door tandartsen. Met tandartspraktijk overnames zorgt Prime Dental Alliance ervoor dat jij je als praktijkeigenaar, zzp’er of talent niet laat ketenen, maar je status juist laat verzilveren. Waarom doen we dit? Wat zijn de voordelen volgens tandartsen van een overname? En hoe werkt een praktijkovername? Wij leggen het je graag uit.

Een alliantie voor en door tandartsen. Met tandartspraktijk overnames zorgt Prime Dental Alliance ervoor dat jij je als praktijkeigenaar, zzp’er of talent niet laat ketenen, maar je status juist laat verzilveren. Waarom doen we dit? Wat zijn de voordelen volgens tandartsen van een overname? En hoe werkt een praktijkovername? Wij leggen het je graag uit.

Waarom je tandartspraktijk over laten nemen?

Je wilt je vrijheid en eigenheid behouden, terwijl ketenvorming van tandartspraktijken niet meer weg te denken is. Hoe kun je de voordelen van een keten benutten, zonder je eigen identiteit te verliezen? Een tandartspraktijkovername is een goede oplossing. Je hoeft je levenswerk niet op te geven en profiteert toch van de voordelen, zoals een groot kennisnetwerk. Bij een praktijkovername pakken wij een hoop facilitaire zaken en zorgen voor je op, zodat jij meer tijd en energie kunt besteden aan jouw praktijk. Zonder dat jouw patiënten hierdoor enige verandering ervaren. 

Voordelen van een tandartspraktijk overname

Een praktijkovername biedt dus ruimte voor meer focus, geeft toegang tot meer kennis en biedt zekerheid. Een ander voordeel: je blijft de tandarts die je wilt zijn en blijft aan het werk zoals je gewend was, maar zonder zorgen over ondernemerszaken. Wij hebben de drie grootste voordelen van onze alliantie volgens praktijkeigenaar Daniël Vos voor je op een rijtje gezet:

  • “Je bundelt krachten vanuit je eigen visie en identiteit én kunt je eigen succesformule voortzetten, dat is voor mij de kracht van PDA.”
  • “PDA heeft veel knowhow, waardoor je als zorgverlener veel mogelijkheden krijgt om verder te specialiseren in dat wat jou interesseert.”
  • “Een ideaal alternatief als je zelf graag praktijkeigenaar wilt blijven, maar ook wilt kunnen vertrouwen op de zekerheid en veiligheid van een alliantie.” 

De hele ervaring van Daniël Vos lees je hier terug. 

Hoe een tandartspraktijk overname werkt

Jouw eigen identiteit behouden is wat wij als Prime Dental Alliance willen. We hechten veel waarde aan het streven om jouw praktijk te blijven profileren en laten onderscheiden op kwaliteit, specialisatie en betrokkenheid. Daarom ontnemen wij je graag werkzaamheden zodat jij genoeg tijd blijft hebben om je te onderscheiden als een kwalitatieve praktijk met oprechte aandacht voor de patiënt. 

Waar wij voor zorgen bij een praktijkovername

Allereerst zorgen we voor praktijkautomatisering. Dat is een complete oplossing inclusief administratie, HRM, payroll en juridische diensten. Daarnaast zorgen we voor leveranciers van energie, verzekeringen, beveiliging en overige dienstverlening via mantelovereenkomsten. Ook de begeleiding bij verzuim en re-integratietrajecten nemen wij voor onze rekening, we bieden ondersteuning bij vraagstukken die daarbij horen. Verder hebben we gunstige inkoopvoorwaarden van materialen bij preferred suppliers. Tot slot geven we je inzicht in benchmarks door goede voorbeelden te leveren die als standaard of vergelijkingsbasis kunnen dienen, bieden we besparingsmogelijkheden door interne monitoring en borgen we jouw toekomst door samen opvolging te regelen.

Waar jij voor blijft zorgen bij een praktijkovername

Je blijft doen waar je het beste in bent en blijft de touwtjes in handen houden. Dat betekent dat je nog steeds beslissingsbevoegd bent over jouw personeel en je eigen uitstraling, huisstijl en werkmethoden behoudt. Je blijft dus ook zelf je TTL kiezen, plus de materialen en middelen die je inkoopt bij geselecteerde leveranciers. Bovendien is het verzorgen van het inwerktraject van je opvolg(st)er nog altijd jouw taak.

Ik wil mijn tandartsenpraktijk over laten nemen

Klinkt een praktijkovername interessant in jouw oren? Wil jij de touwtjes in handen houden en de belangrijke beslissingen zelf maken? Als je besluit toe te treden tot de alliantie staan we je bij tijdens de oriëntatiefase, het overnametraject en daarna, als je eenmaal toegetreden bent tot onze alliantie. De toetreding ziet er zo uit:

  1. We kijken samen waar je nu staat met je praktijk.
  2. Je ontvangt een aanbod van ons voor onze samenwerking.
  3. Alle voorwaarden worden opgesteld in een contract.
  4. Na de schriftelijke overeenkomst ben je onderdeel van onze alliantie.

Spreekt een tandartspraktijk overname jou aan of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want we leren je graag beter kennen!

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.