Nieuw binnen de alliantie: Orthodontiepraktijk Weert

Praktijk
Datum
10 mei, 11:23 uur

Steeds meer orthodontisten bundelen de krachten met Prime Dental Alliance. Dat betekent: nog bredere kennis binnen de alliantie. Orthodontiepraktijk Weert kiest ook voor een samenwerking. Op die manier zet Floris van Ruyven een belangrijke stap in de continuïteit van zijn praktijk: “Zo blijft specialistische orthodontie ook in de toekomst toegankelijk in de regio.”

Ondernemende orthodontist

Floris is naast ervaren orthodontist ook iemand die het leuk vindt om te ondernemen. “Orthodontiepraktijk Weert was mijn eerste orthodontiepraktijk, nadat ik de vierjarige specialisatieopleiding aan Harvard deed. Ik startte klein met de overname van een praktijk met drie stoelen. Inmiddels zijn we met een team van vijftien orthodontie-assistentes en hebben we acht behandelstoelen. Een aantal collega’s van het eerste uur werkt hier nog steeds. Daarnaast heb ik samen met een collega orthodontiepraktijken in Geldrop en in Deurne. Zo vormen we een geografische driehoek waarbinnen we mensen van specialistische orthodontiebehandeling te voorzien.”

Sfeervolle praktijk die vertrouwen uitstraalt

De praktijk waarin Orthodontiepraktijk Weert nu huist werd door Floris geopend in 2001. De vorige praktijk werd te klein en hier kon hij de praktijk inrichten volgens zijn eigen visie. “Het samenspel tussen techniek en biologie fascineert mij. De wet van de biologie is voor mij leidend, die maakt dat iedere behandeling een ander plan van aanpak vereist. Dat behandelplan is het begin van het mooie resultaat dat mensen voor ogen hebben, waarvan zij de uitvoering volledig aan ons toevertrouwen. Dat gevoel van vertrouwen is precies wat het interieur daarom moet uitstralen. Vandaar de keuze voor een open structuur, veel licht en natuurlijke materialen. De eerste verdieping biedt meer privacy, waar vooral volwassenen behoefte aan hebben.”

Samenwerking met PDA zorgt voor continuïteit

Na bijna 25 jaar werkervaring als orthodontist in Nederland en het buitenland haalt Floris nog steeds veel plezier uit mensen tevreden maken. En dat blijft hij de komende jaren ook doen, in de samenwerking met PDA. “Ik vind het belangrijk om te weten dat onze patiënten in de toekomst verzekerd blijven van specialistische orthodontie. Doordat we samenwerken met PDA delen we verantwoordelijkheid voor onder meer mijn opvolging. Daarbij komt dat de samenwerking tussen tandartsen en orthodontisten door onze krachtenbundeling nog sterker kan worden, waardoor onze patiënten kunnen rekenen op steeds betere behandelmethodes.”

 

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.