Rosanne werd met open mond aan de mouw getrokken

Jouw glimlach is goud waard
Datum
12 september, 15:03 uur

Van die momenten in - of buiten - de praktijk die je altijd bijblijven, iedere mondzorgprofessional heeft ze. Rosanne van der Bijl (36) denkt met een grote glimlach terug aan die keer dat ze wat minder onbekommerd kon winkelen dan gehoopt …

Sinds een paar weken werkt Rosanne als Praktijkmanager bij De Clomp in Zeist. De tandheelkunde is echter een vertrouwd domein voor haar: “Op mijn zestiende begon ik als tandartsassistente, daarna werkte ik lang als preventie-assistente en nu dus als praktijkmanager. Er ligt hier een mooie uitdaging voor mij, ik ben met veel plezier aan de slag gegaan. Ik merk nu al dat mijn praktijkervaring goed van pas komt in deze rol.”

‘Kan een prothese er ook uit ja?!’

Met reeds twee decennia in de mondzorg achter de rug, zit Rosanne niet verlegen om anekdotes. “Het komt regelmatig voor dat mensen met een gebitsprothese er pas jaren later achter komen dat die eruit kan om schoongemaakt te worden …”, lacht ze. “Ik maak zo veel van dit soort situaties mee dat het bijna normaal wordt.”

Midden in de winkelstraat

Wat de praktijkmanager niet snel vergeet, is die keer dat ze tijdens het winkelen ineens aan haar mouw getrokken werd. “Keek ik zo in de wagenwijd openstaande mond van een patiënt van me, een wat oudere dame. Ze had zo’n pijn en of ik niet even kon kijken wat er mis was. Bizar, toch?”

‘Belt u maandagochtend vroeg maar’

Hoe Rosanne deze ietwat ongemakkelijke situatie op de zaterdagmiddag oploste? “Ik zei heel beleefd: goh, wat vervelend voor u. Het lijkt me goed als u maandagochtend meteen belt, zodat we u snel verder kunnen helpen. Het gebeurt vaker dat ik patiënten ‘in het wild’ tegenkom, dat komt omdat ik op dezelfde plek woon en werk.”

Oud-lerares in de praktijk

“Sinds ik bij De Clomp werk, ben ik ook al een aantal patiënten tegengekomen”, zegt Rosanne enthousiast. “Dat blijft toch een aparte gewaarwording. Zo stapte laatst een oud-lerares de praktijk binnen en ze pikte me er gelijk uit. Ongelooflijk knap, aangezien het 26 jaar geleden is dat ik bij haar in de klas zat.”

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.