Tandheelkundig Centrum Nieuwoord

Waar zijn we?

In Tandheelkundig Centrum Nieuwoord, een moderne, full-service praktijk met zeven behandelkamers en vrijwel alle specialismen in huis: van een tandarts voor orthodontie en implantoloog tot een mondhygiënist en tandprotheticus. Voor implantologie wordt er vanuit de hele regio doorverwezen naar Nieuwoord. Als patiënt heb je er te maken met vertrouwde gezichten waar je je prettig bij voelt. De praktijk onderscheidt zich ook door de ruime openingstijden (drie avonden per week en op dinsdag al om 7.00 uur), het behandelen van patiënten met een geestelijke beperking en de Gewoon Gaaf-methode voor kinderen. 

Praktijkervaring & visie

Samen met tandarts-implantoloog Marcel Wes, runt Mieke Jansen Tandheelkundig Centrum Nieuwoord. “In alles wat we doen, staat het belang van de patiënt en het geluk van ons team voorop”, vertelt de praktijkmanager. Dat zie je zelfs terug in de indeling van de praktijk. “In het midden van de praktijk hebben we een grote, lichte ontvangstruimte, met daaromheen de behandelkamers”, schetst Mieke de situatie. “Aan de achterkant zijn die open, zodat er letterlijk en figuurlijk ruimte is voor laagdrempelig intercollegiaal overleg. Zo houden we elkaar scherp en kunnen we onze patiënten de hoogst mogelijke kwaliteit mondzorg verlenen.”

Preventie staat bij Tandheelkundig Centrum Nieuwoord hoog in het vaandel. “Ons doel is dat mensen een leven lang een gezond en mooi gebit hebben”, vertelt Mieke. “Dat begint bij een gezond kindergebit. Daarom werken we met de Gewoon Gaaf-methode, geven we voorlichting op basisscholen en stimuleren we mensen actief hun mond gezond te houden.”

Het vrolijke team van Tandheelkundig Centrum Nieuwoord werkt nauw samen. “Aan het einde van de dag gaan we tegelijk naar huis, pas als iedereen klaar is en alles opgeruimd”, benadrukt Mieke de hechtheid van het praktijkteam. “Dat versterken we met studiesessies en gezellige teamuitjes. We doen ook veel aan opleiding. Begin je bij ons bijvoorbeeld als tandartsassistent, dan heb je alle kansen om door te groeien naar preventie-, implantologie- of orthodontie-assistent.”

De samenwerking in de praktijk

“Marcel wil als tandarts-implantoloog al zijn aandacht op onze patiënten kunnen richten”, geeft Mieke aan. “Ik ben verantwoordelijk voor de organisatie. Alles in onze praktijk staat goed. Maar willen we dit hoge niveau vasthouden en onze professionaliteit verder vergroten, dan moeten we de samenwerking opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering in de mondzorg, dat is een ontwikkeling die we nauwlettend volgen en implementeren in onze praktijk. Deze ontwikkeling gaat snel – denk aan meer digitale mondscans en een digitale planning van behandelplannen – en vraagt nieuwe expertise. Het is fijn om dat niet alleen te doen en daarin de krachten te bundelen. We benutten het platform van Prime Dental Alliance voor de disciplines die we zelf niet in huis hebben zoals HR, finance en marketing . Zo professionaliseren we in alles wat we doen en kunnen we onze praktijk volgens onze eigen visie voortzetten.”

Als onderdeel van de alliantie bestendigen Mieke en Marcel de toekomst van hun praktijk. Mieke: “We richten ons op de lange termijn, om met zijn allen de continuïteit van de hoge kwaliteit mondzorg in Woudenberg én Nederland te borgen. Wij zien dit als een beweging om onze professionele standaarden te behouden, van elkaar te leren en samen nóg beter te worden.”

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.