Implantologie Amersfoort

WAAR ZIJN WE?

Op een prachtige, centrale locatie in Amersfoort vind je Implantologie Amersfoort, hét centrum voor esthetische en reconstructieve tandheelkunde van Nederland. Een goed op elkaar ingespeeld behandelteam, waaronder drie tandarts-implantologen, werkt met veel kennis en plezier aan kwalitatief goede behandelingen met een esthetisch verbluffend resultaat.

PRAKTIJKERVARING & VISIE

Onderzoeker en gepromoveerd arts Joost Brouwers ontmoette Han van Dijk op het ACTA, waar laatstgenoemde een masteropleiding in orale implantologie verzorgde. De twee hadden direct een klik en begonnen samen een kliniek. Han: “We begonnen bescheiden en wisten onze praktijk stap voor stap te laten groeien. Daarbij hadden we veel aan elkaars enthousiasme en expertise. Alleen hadden we het niet gekund.” Joost vult aan: “We blijven steeds een paar stappen vooruit denken. We kijken ook buiten de landsgrenzen. Hoe functioneren grote klinieken in Amerika, China of Portugal? In de loop van de jaren bezochten we aardig wat ‘groten van de tandheelkunde’. De inzichten die we opdoen, brengen we hier in de praktijk.” Joost en Han hebben Jean Marc Smeenk, de derde tandarts-implantoloog van de praktijk, gedegen opgeleid en alle kneepjes van het vak geleerd. Het vriendelijke drietal staat garant voor kwaliteit en continuïteit.

Implantologie Amersfoort was een van de eerste implantologiepraktijken in Nederland en is nog altijd voorloper in het verlenen van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige zorg van esthetische en reconstructieve tandheelkunde. “Onze zorg is toegankelijk voor iedereen”, vertelt Joost. “Wij zijn flexibel en integer, werken met geduld en toewijding. Daarbij gebruiken we moderne, digitale toepassingen binnen de tandheelkunde, die de zorg ten goede komen. Onze belofte aan patiënten: wij zorgen er altijd voor dat onze behandeling leidt tot het gewenste resultaat. Geen uitdaging is ons groot genoeg.”

“We zijn een ‘one stop shop’ voor onze patiënten”, deelt Joost de visie van de praktijk. “Door nieuwe ontwikkelingen nauwlettend te volgen, kritisch onder de loep te nemen en snel te implementeren, blijven we ons aanbod complementeren.” Die visie wordt herkend door de vele tevreden patiënten. “Patiënten komen van heinde en verre naar ons toe”, vertelt Han. “Vanuit Duitsland, België, Zwitserland en soms zelfs vanuit de Verenigde Staten.” Niet voor niets nemen mondzorgprofessionals graag een kijkje in de keuken bij de kliniek.

Han, Joost, Jean Marc en het behandelteam van Implantologie Amersfoort zijn zeer ervaren en hebben veel kennis in huis, die ze actief delen, zowel intern als extern. Implantologie Amersfoort is aangesloten bij de Academie BIN en onderdeel van de vereniging van Academisch opgeleide Oraal Implantologen. De aangesloten tandarts-implantologen profileren zich door gedrevenheid, ervaring en onderlinge kennisuitwisseling. Ook maakt de praktijk onderdeel uit van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie, een vereniging die zich bezighoudt met het bevorderen en verbreden van de wetenschappelijke kennis van de orale implantologie, het dienstbaar maken van deze kennis aan de praktijk, de volksgezondheid en het onderwijs.

DE SAMENWERKING IN DE PRAKTIJK

“Implantologie Amersfoort is van een dusdanige omvang dat het strategisch nodig was om onze bakens te verzetten”, vertelt Han over de reden om toenadering te zoeken tot PDA. “Als onderdeel van de alliantie bestendigen we de toekomst van onze praktijken.” Joost vult aan: “PDA sprak duidelijk uit: je blijft wie je bent en je doet wat je altijd al gedaan hebt. Naar die vrijheid zochten we.”

Toetreden tot de alliantie voelt voor Han als een logische stap: “Tandartsen zijn solisten, maar de maatschappij verandert en we zijn steeds meer gewend om in verbanden samen te werken. Alleen zo kun je blijven innoveren en investeren. En we weten dat we op die manier uiteindelijk de beste mondzorg kunnen leveren aan onze patiënten. Dat is gelijk ons hogere doel.” Joost benadrukt tevens het belang voor de professionals binnen de praktijk: “Onder de vleugels van PDA is ook de toekomst van ons team geborgd, voor ons erg belangrijk. Een belangrijk doel is het klaarstomen van onze opvolging, die al in huis is”, geeft Joost aan. “PDA ondersteunt daar op een fijne manier bij.” De komende jaren blijven Han en Joost actief betrokken bij de praktijk. Daarnaast is Joost onderdeel van de Medical Board en scherpt hij daar samen met collega’s de inhoudelijke visie van PDA.

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.