Tandartspraktijk Neer

Waar zijn we?

In het centrum van een Limburgs dorpje vlakbij de Maas. Daar staat Tandartspraktijk Neer, waar tandarts-managers Roy Hoofwijk en Hassan Aurag met hun team van elf specialisten ruim 8.500 patiënten van de beste tandzorg voorzien.

Het begon als een praktijk aan huis met één behandelkamer waar patiënten al ruim voor het open spreekuur rijen dik stonden te wachten, om behandeld te worden door Roy. Inmiddels is de praktijk verhuisd, het team uitgebreid, het patiëntenbestand van een buurdorp erbij gekomen. En is het een moderne, sfeervolle praktijk waar de implantologie, orthodontie en parodontologie volledig zijn geïntegreerd met de algemene en esthetische tandheelkunde.  

Praktijkervaring

Het verhaal van Tandartspraktijk Neer begon in 1993, toen Roy na drieënhalf jaar werken in Afrika terugkwam in Nederland. Hij vertelt: “Ik deed toen een aantal waarnemingen en kwam zo ook in een praktijk in Neer. Het was een praktijk aan huis met één behandelkamer. De tandarts had een nekhernia en was daarom aangewezen op waarnemers. Helaas was er bij hen nooit een echte klik met de patiënten. Ik ervoer die klik wél, waarschijnlijk omdat ik het Limburgs dialect spreek en thuis ben in Limburg.

Na een halfjaar nam ik de praktijk over. Al vrij snel schafte ik het open spreekuur af en verving het door een afsprakensysteem, zodat de rijen voor de deur weg waren en ik meer tijd had voor mijn patiënten. Het patiëntenbestand groeide enorm en toen het huurcontract verliep, zocht ik een grotere ruimte. Met hulp van de burgemeester vond ik het huidige pand in het centrum. In 2006 kwam Hassan erbij, als tweede tandarts. Later richtten we samen een maatschap op en in 2019 namen we het patiëntenbestand van het buurdorp Roggel over.”

Visie

De praktijk in Neer heeft wel iets weg van een ontmoetingsplek, door de gemoedelijke sfeer die er hangt. Roy vertelt: “Dat zie je al in de wachtkamer, patiënten drinken daar gezellig samen koffie. En je moet niet verbaasd zijn als een assistente aanschuift. Daarnaast zijn collega’s merkbaar betrokken bij elkaars wel en wee. Zo ontstaat er een prettige sfeer die laat zien hoe we in Tandartspraktijk Neer werken.

We hebben aandacht voor elkaar en voor onze patiënten en willen altijd weten wat écht de vraag is. Om zo een passende behandeling te bieden. Daarbij heeft nieuwe technologie een belangrijke plek. Voor ons is de stelregel: van vernieuwing moeten patiënten de vruchten plukken. Wij zijn bijvoorbeeld gestart met orthodontie omdat patiënten daarom vroegen. Tegelijkertijd is het voor ons leuk om te blijven bijleren. Dat houdt het werk voor Hassan en mij uitdagend.”

De samenwerking in de praktijk

Hr-zaken en managementtaken maken die focus op patiënten soms lastig, ondervonden Hassan en Roy. Wat doe je dan? Roy: “Dat was een van de redenen dat wij contact zochten met PDA. De andere is dat we stilstonden bij de continuïteit van de praktijk. Als ik over een aantal jaren wil stoppen, is het belangrijk dat Hassan op een goede opvolger kan rekenen.

Wij dachten dat bij schaalvergroting eigen zeggenschap verloren zou gaan. Maar bij PDA is dit niet het geval, dat sprak ons aan. Ook aansluiting vinden bij gelijkgestemde praktijken was voor ons een pre. Even grote praktijken met vergelijkbare specialismen lopen net als wij tegen vragen aan als ‘hoe regelen we contracten met ziekenfondsen en wat is onze onderhandelingspositie?’ Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als je ook kunt leren van elkaar?”

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.