Tandartspraktijk de Overwelving

Waar zijn we?

Op een steenworp afstand van de Middeleeuwse Berkelpoort, aan de rand van het stadscentrum van Zutphen. Daar vinden we tandartsenpraktijk de Overwelving, van Mariette Limburg en Marc Vijgen. In 2004 verhuisden zij vanaf hun eerste gezamenlijke praktijk aan de Groenmarkt naar dit pand van 400 vierkante meter. Inmiddels is het team dertien vakspecialisten rijk en zijn er 4000 patiënten aan de praktijk verbonden. De Overwelving is een vooruitstrevende, allround praktijk volgens het meerkamerconcept, met specialisaties in wortelkanaalbehandelingen, implantologie, parodontologie en orthodontie.

Praktijkervaring

Voordat Marc en Mariette elkaar leerden kennen, had Mariette een praktijk in Amsterdam-Zuid en Marc in Italië. Marc besloot na twee jaar heen-en-weer vliegen terug te verhuizen naar Nederland. Hij deed verschillende waarnemingen tot hij via een collega-tandarts en studievriend bij een praktijk aan de slag kon. Na twee maanden besloot hij in 1999 vanaf nul een praktijk in Zutphen te beginnen, samen met Mariette.

Mariette: “In 2004 hadden we vier behandelkamers en was er geen ruimte meer voor groei. We verhuisden daarom naar een ruim voormalig GGZ-pand. Dat was aan een grondige verbouwing en restyling toe. We hebben er een stijlvolle, huiselijke wachtruimte in gemaakt mét open haard, zodat patiënten zich op hun gemak voelen. In combinatie met de moderne apparatuur en piekfijne behandelruimtes laten wij zien dat we alles op orde hebben. Dat geeft patiënten een goed gevoel.”

Visie

Een sterk, flexibel en initiatiefrijk team dat volop ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. En altijd op zoek naar nieuwe technologieën en kansen om verder te ontwikkelen. Zo omschrijven Mariette en Marc de praktijk. Marc: “Ik verwacht dat veel specialisaties in huis hebben steeds belangrijker wordt, daar werken wij nu al aan. Het is voor patiënten fijn als ze niet steeds doorgestuurd worden, maar een vertrouwd gezicht blijven zien.”

Mariette vult aan: “Ik hoorde laatst: je bent de eerste tandarts die me aankijkt als ik praat. Wij vinden het belangrijk dat patiënten zich gehoord voelen, dat we hen echt goed kunnen helpen en dat we hen blij maken, zeker bij complexe tandproblemen.”

De samenwerking in de praktijk

De tandartsen kregen al vroeg van verschillende kanten aanbiedingen om de praktijk te verkopen. Mariette: “Ik zei altijd, kom over 10 jaar maar eens terug. Daarbij wilde ik ‘mijn kindje’ niet verkopen, om vervolgens zelf al met pensioen te moeten. Toen we onlangs met Prime Dental Alliance in contact kwamen, lag dat anders. Bij deze alliantie kunnen wij onze praktijk blijven voeren zoals we gewend zijn, samen met ons team. En tegelijkertijd onze krachten bundelen met andere tandartsen.”

Marc vult aan: “Ik houd ervan met nieuwe dingen bezig te zijn en met collega’s van gedachten te wisselen. Met PDA hebben we ineens een enorm netwerk waarmee wij kennis kunnen delen. En we hebben nog meer ruimte om collega’s opleidingen te bieden. Dat spreekt me erg aan.” Mariette: “Die kennisdeling werkt ook heel praktisch. Laatst stapten we over op een nieuw patiëntenkaartprogramma. Toen heeft een assistente uit een andere PDA-praktijk ons daarbij heel goed geholpen.”

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.