Tandheelkunde & Implantologie van Alphen

Waar zijn we?  

Op een steenworp afstand van het strand van Noordwijk vinden we de praktijk van Peter en Inge van Alphen. In 1988 was het nog een kleine dorpspraktijk en werkte Peter samen met de toenmalige eigenaar. Sinds hij de praktijk in ‘89 overnam, is de wachtkamer nog maar zelden leeg. Inge kwam er zeven jaar later bij en niet lang daarna werd het aantal medewerkers en behandelkamers verder uitgebreid tot het huidige team van negen personen. Vanaf 2002 ging Peter zich meer toeleggen op implantologie. En Inge op kindertandheelkunde, waardoor ze het vertrouwde gezicht voor de jongste patiënten werd.

Praktijkervaring & visie 

Het persoonlijke contact met patiënten staat voorop bij Van Alphen. Je wordt altijd behandeld door een vertrouwd gezicht. Dat verklaart het lage verloop onder patiënten, die inmiddels niet meer alleen uit de Duin- en Bollenstreek komen. Kenmerkend voor de werkwijze van Peter is dat hij ervan houdt om bewezen nieuwe technieken meteen in de praktijk te implementeren. Zo was Van Alphen de eerste praktijk in Nederland met een digitale mondscanner. Naast zijn werk in de praktijk, geeft Peter onderwijs implantologie aan vijfdejaars studenten Tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

De samenwerking in de praktijk 

Wat Peter en Inge betreft, is de praktijk groter dan zijzelf. Voor de lange termijn wilden ze de continuering voor zowel hun patiënten als medewerkers veiligstellen en loskoppelen van hun eigen persoon. Vanuit die gedachte kwamen de gesprekken met Prime Dental Alliance op gang. Het samenwerken in een alliantie voor en door tandartsen maakte het verschil. Zo konden Peter en Inge immers hun eigen identiteit en werkwijze aanhouden en toch de krachten bundelen. En hoewel de samenwerking nog vers is, plukken ze daar nu al de vruchten van. “Door de ondersteuning van PDA op het gebied van administratie en personeelszaken houden we meer tijd en energie over voor onze patiënten”, aldus Peter. Inge: “We borgen niet alleen de continuïteit van onze praktijk, maar ook van de hoge kwaliteit mondzorg in Nederland. PDA is daar een belangrijke drijvende kracht achter.”

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.