Cool Dental Clinic

Waar zijn we?  

Op Urk, waar in 1976 tienduizend mensen woonden, maar nog geen enkele tandarts. Willem Koelewijn: “Ik ben destijds door de burgemeester overgehaald om hier een praktijk te beginnen. Het begon allemaal in een kamertje in het Groene Kruis-gebouw. En hoewel het vanaf dag één begon te lopen, was het in het begin echt puinruimen en improviseren. Dat wilde ik niet veertig jaar zo doen, dus in 1980 heb ik een gebouw neergezet met vier behandelkamers en een eigen laboratorium. Vanaf dat moment konden we mensen die op zee werkten binnen een week van een prothese voorzien.“ De bevolking van Urk is sinds de opening verdubbeld. Daarnaast weten ook patiënten uit de polder, die vroeger allemaal naar Kampen of Emmeloord gingen, de weg naar het vissersdorp te vinden.  

Praktijkervaring & visie 

Na jarenlang te hebben samengewerkt met compagnons, kocht Willem in 2009 de huidige markante villa in de vorm van een scheepsschroef. Deze liet hij ombouwen tot een dental clinic met negen behandelkamers en een laboratorium. Het huidige team telt 17 medewerkers, waaronder tandartsen, preventie-, paro- en stoelassistentes, assistentes in opleiding en baliemedewerkers. Willem: “Toen ik begon was ik 25, nu ben ik 70. Dan wordt het tijd om te zorgen voor continuïteit. Ik wil dat wat ik heb opgebouwd kan blijven bestaan zonder mij. Tegelijkertijd maakte de omvang van de praktijk het lastig om een opvolger te vindenPrime Dental Alliance zorgt dat voor mijn patiënten en medewerkers alles gewoon doorgaat op het moment dat ik ga afbouwen. Exact zoals ik het voor ogen had.” 

De samenwerking in de praktijk 

“In de gesprekken met PDA werd al snel duidelijk dat wij elkaar wel lagen. Eén van mijn doelstellingen achter deze locatie was om tandartsen te kunnen faciliteren. De werkwijze van PDA sluit daar mooi op aan. Het zakelijk traject is dan ook prima verlopen en sinds 1 januari 2021 varen we op Urk onder de vlag van PDA. We hebben het goed op de rit en ik merk dat er daardoor een druk van mijn schouders is. Onlangs ontving ik van de burgemeester de erepenning van Urk voor mijn bijdrage aan de gemeenschap. Ik heb er alle vertrouwen in dat Cool Dental Clinic een waardevolle bijdrage kan blijven leveren als ik ga afbouwen.”  

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.