Kliniek Noordzee

Waar zijn we?

In het voormalige bankgebouw ‘Noordzee’ in IJmuiden. Hier is sinds 2005 Kliniek Noordzee gevestigd. Frank Vijgen: “Ik heb elf jaar als tandarts in het buitenland gewerkt. In 2003 zocht ik in Nederland een grote praktijk die ik kon overnemen. In IJmuiden was een goedlopende praktijk beschikbaar, die voldeed aan mijn eisen. Twee jaar na de overname is de praktijk naar dit veel grotere gebouw verhuisd.”

Praktijkervaring & visie

Naast reguliere controles en mondzorg kunnen patiënten terecht voor esthetische behandelingen, implantologie, parodontologie, orthodontie of een kunstgebit. Ook is er een speciaal kinderbehandelteam. Tandarts en tandarts voor orthodontie is Frank ook in de Kaatsheuvelse praktijk Cosmident, tevens onderdeel van Prime Dental Alliance. Het maakt dat hij zijn tijd en aandacht moet verdelen. “Ik ben er als ik er moet zijn vanuit mijn rol als tandarts voor orthodontie. Andere tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten verzorgen de overige behandelingen. De dagelijkse gang van zaken binnen beide praktijken wordt verzorgd door een praktijkmanager.”

De samenwerking in de praktijk

“In de loop der jaren ben ik vaker benaderd door ketens. Heel concreet werd het nooit. Goede bekenden waren in gesprek met PDA. Op grond van wat zij mij vertelden, dacht ik: dat is wel wat. Vooral omdat je je praktijkvoering kunt voorzetten zoals je altijd gedaan hebt.” Het contact werd gelegd en sinds 24 augustus 2020 vaart Kliniek Noordzee mee onder de vlag van PDA. Het inregelen van de samenwerking verliep voorspoedig. “Ik heb een praktijkmanager die mijn organisaties veel beter regelt dan dat ik dat kan. Toen ik en PDA en ik tijdens onze gesprekken eenmaal onze weg hadden gevonden, was de papierwinkel geen probleem.” Het werken binnen een alliantie spreekt Frank aan: “We zijn uiteindelijk samen bezig om praktijken optimaal te laten draaien. Dat is makkelijker en het voelt lekkerder als je af en toe wat backup kunt krijgen of kunt sparren. Dit concept is zeker op dat vlak aangenaam.”

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.