KIES voor mondzorg onder narcose

Waar zijn we?

In Alphen aan den Rijn, waar de praktijk al ruim acht jaar een vertrouwd adres is voor patiënten uit het hele land, die om uiteenlopende redenen een bezoek aan de tandarts spannend vinden. Daarnaast komen er patiënten met een kokhalsreflex, patiënten die niet verdoofd kunnen worden, en mensen die een behandeling nodig hebben die normaal gesproken niet onder narcose wordt gedaan. Zoals het verwijderen van een verstandskies. Bij gehandicapten en kinderen staat de praktijk ook wel bekend als ‘de slaapdokter’.

Praktijkervaring & visie

Het allround behandelteam van KIES wordt gevormd door twee tandartsen, een mondzorgkundige, een preventieassistente, vijf tandartsassistenten, drie baliemedewerkers plus meerdere anesthesiologen en anesthesiemedewerkers. Alles dat niet direct met patiënten te maken heeft, wordt afgehandeld door de office manager. Clementina: “We hebben alle specialismen in huis. Vanwege onze aanpak krijgen we doorverwijzingen uit het hele land. Na behandeling gaan de patiënten weer terug naar hun eigen praktijk. Daarnaast melden zich patiënten die soms in twintig jaar geen tandarts hebben gezien. Bij hen streven we ernaar om alles in één behandeling te doen. Dan moeten we ze soms drie uur achter elkaar helpen, maar dan zijn ze wel klaar. Van daaruit proberen we ze waar mogelijk stapsgewijs zonder narcose te helpen.”

De samenwerking in de praktijk

Prime Dental Alliance kwam recentelijk in beeld. “Met PDA hebben we een samenwerking die aansluit bij onze filosofie. We hebben nog steeds onze eigen praktijk, bepalen alles zelf en voor onze medewerkers verandert er niets. Tegelijkertijd wordt de continuïteit van de praktijk gewaarborgd.” De verwachtingen binnen de alliantie zijn helder: “Vanwege onze aanpak kunnen we voor collega praktijken een verlengstuk zijn voor behandelingen die ze zelf niet kunnen uitvoeren. Ze zullen in die gevallen naar ons doorverwijzen. Andersom is onze capaciteit veel hoger dan we nu kunnen benutten. Goed personeel vinden valt niet mee. De alliantie gaat ons daarbij helpen. Hierdoor worden we door samen te werken als groep sterker.”

Neem contact op

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carriere

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.