Met kindertandenborstels en orthopedische operaties bijdragen aan de toekomst van kinderen uit Gambia

Update
Datum
16 maart, 14:19 uur

Gambia redt het niet om kinderen op eigen kracht de zorg te bieden die zij nodig hebben. Stichting Kinderhulp Gambia zet zich in voor kleinschalige en directe hulp aan deze jongste bevolkingsgroep. Onze senior sales manager Astrid Pijpers reist af naar het Afrikaanse land voor het Kindertandenborstelproject.

Kindertandenborstels uitdelen
Astrid vertrekt op 21 maart richting Gambia. “Om samen met Ivonne Hulsebos van Kinderhulp Gambia de schooltjes in Banjul en Serekunda en het ziekenhuis te bezoeken”, vertelt ze enthousiast. “We delen kindertandenborstels uit en geven voorlichting aan de kinderen over het belang van een goede verzorging van hun gebit.”

Orthopedische operaties
Astrids man is al in Gambia om daar samen met collega-orthopeden kinderen met orthopedische misvormingen en/of verwaarloosde fracturen te opereren. “In de meeste gevallen gaat het om correctie van O-benen, X-benen, klompvoeten en andere ernstige afwijkingen binnen de orthopedie”, verduidelijkt Astrid. De Nederlandse artsen doen hun werk ter plekke vrijwillig. Ze voeren niet uitsluitend operaties uit, maar dragen ook hun kennis en ervaring over aan de lokale artsen en verpleegkundigen. “Dit jaar is er een sterk Nederlands-Belgisch orthopedisch team afgevaardigd, om trots op te zijn. Zelfs in het weekend wordt er gewoon door geopereerd!”

Help a child = Change a life
Het hoofdproject van Kinderhulp Gambia is het Operatiefonds ‘Help a child = Change a life’. Voor ons Nederlanders is het zeer vanzelfsprekend dat we te allen tijde kunnen beschikken over de beste medische zorg. Voor de inwoners van Gambia is dat een heel ander verhaal. Medische zorg is schaars. Kinderhulp Gambia spant zich in om de levenssituatie van kansarme kinderen blijvend te verbeteren. Hierdoor krijgen zij hopelijk ook zicht op een betere toekomst. 

Met grote dank aan de sponsoren
PDA ondersteunt het Kindertandenborstelproject van Kinderhulp Gambia en het werk van de orthopeden. Gelukkig staan we daarin niet alleen. Veel dank aan Curaden, Hofmeester Dental, Dental Best Practice, Henry Schein Dental en ZUID Creatives voor de genereuze donaties. Astrid: “Op dit moment kunnen we door deze donaties weer 20 tot 25 kinderen meer opereren dit jaar. En daarnaast kunnen we een hoop kinderen voorzien van tandenborstels en voorlichting.”

Help jij mee?
‘Together we are strong’ is niet voor niets de slogan van Kinderhulp Gambia. Alle donaties zijn zeer welkom. Benieuwd wat jij kan doen? Neem contact op met Ivonne Hulsebos via 06-22483703.

Giften zijn welkom op IBAN NL22 ABNA 0603016960 van Kinderhulp Gambia in Veendam o.v.v. Operatiefonds.

Lees meer over Stichting Kinderhulp Gambia

Bezoek de Facebookpagina van Kinderhulp Gambia

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.