Jouw glimlach is goud waard #2 : Sophie’s glimlach

Jouw glimlach is goud waard
Datum
29 september, 11:19 uur

Het leven van een mondzorgprofessional gaat niet altijd over rozen, maar gelukkig zijn er genoeg mooie momenten die je doen beseffen: hier doe ik het voor! Welk moment tovert bij mondhygiëniste Sophie Ruikes nog altijd een grote glimlach op haar gezicht?

Gelukkig valt er ook tijdens corona nog genoeg te lachen
Sophie: “Een vrouw van 68 jaar kwam langs in mijn praktijk voor haar driemaandelijkse ‘paro’ recall. Ze gaf bij binnenkomst al aan een beetje nerveus te zijn vanwege alle coronamaatregelen. Verloopt hier in de praktijk alles wel volgens het protocol van het RIVM? Loop ik risico door hier te komen? Heel normale vragen om te stellen natuurlijk.

Wij werken in onze praktijk volgens de WIP en RIVM richtlijnen. Een dag voor haar afspraak stuurden we de vrouw dan ook een triage-vragenlijst toe om te checken of haar bezoek aan de praktijk veilig en verantwoord zou zijn. Ze bleek helemaal gezond en was dus van harte welkom de dag erop.

Bij binnenkomst vroeg ik haar nogmaals of ze geen vreemde symptomen had. Ze stelde direct dezelfde vraag aan mij. Die vraag krijg ik niet vaak zo resoluut terug, maar ik vond het natuurlijk geen probleem om te antwoorden.

Eenmaal in mijn behandelstoel, vroeg ik de patiënt of ze één minuut wilde spoelen met H202 in verband met aerosolen. Na het spoelen wilde ze haar mondmaskertje pakken ter bescherming. Nog geen drie seconden nadat ze aan mij had gevraagd of ze deze op moest zetten, schoot ze keihard in de lach. En ik natuurlijk ook! “Dat wordt wel wat lastig behandelen met een mondkapje op, denk ik”, aldus de lachende patiënt.

Hieruit blijkt wel weer dat we ook in deze tijden nog lekker kunnen lachen met elkaar. En dat vind ik maar wat fijn.”

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.