Betere mondzorg door samenwerking en schaalvergroting

Tijd voor kwaliteit
Datum
08 november, 15:22 uur

Niet alleen in de mondzorg, ook in andere zorgsectoren ontstaan steeds meer samenwerkingsverbanden. Onlangs kwam een dergelijk verband in de huisartsenzorg negatief in het nieuws. Ondanks dat er verbanden zijn die helaas de zorg niet goed georganiseerd krijgen, zijn er ook goede voorbeelden waarbij samenwerking leidt tot een betere kwaliteit van zorg.

Focus op optimale mondzorg

Vanuit PDA werken we inmiddels met ruim 60 praktijken in de mondzorg samen. Dit levert absoluut een schaalvoordeel op en geeft de zorgverleners uit de praktijken de ruimte om zich te focussen op datgene wat zij echt goed kunnen: optimale mondzorg verlenen. Ons service center ondersteunt de praktijken niet alleen in financiële aspecten van de zorg, maar ook op het gebied van personeelszaken. Duidelijke contracten voor de medewerkers, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een pensioen zijn daar voorbeelden van. Door de kracht van een alliantie kunnen wij meer investeren in onze medewerkers, waardoor zij kunnen kiezen uit een ruim aanbod van bij- en nascholing.

Kwaliteit borgen

De kwaliteit van zorg moet binnen PDA van een hoog niveau zijn. Daarom investeren wij niet alleen in onze medewerkers, maar ook in onze apparatuur en materialen. Door te werken met A-klasse producten, de samenwerking aan te gaan met vooraanstaande partners en financieel gezonde praktijken aan ons te binden, weten wij ook aan de voorkant de kwaliteit te borgen.

Vooroplopen in de mondzorg

Juist door samen te werken in een alliantie is het mogelijk om te innoveren. Iets wat kleine praktijken niet zelfstandig kunnen doen. PDA werkt samen met stakeholders zoals universiteiten en leveranciers op het gebied van onderzoek en innovatie. Vooroplopen in de (mond)zorg en naar de toekomst kijken. Artificial Intelligence zal de komende jaren daarbij alleen nog maar een grotere rol gaan spelen. PDA investeert hierin, zodat we in de toekomst nóg betere zorg kunnen leveren: veiliger, efficiënter, persoonlijker en effectiever. Dat is precies wat er van een zorgaanbieder gevraagd wordt.

Ambities waarmaken binnen een alliantie

PDA ziet zich niet graag geafficheerd als een formele investeerder of venture capitalist, want onze alliantie is door ‘informals’ gefinancierd, waaronder een nog steeds groeiend aantal tandartsen en orthodontisten (30+). Jonge top-professionals met de ambitie om te zijner tijd een praktijk te runnen, kunnen dit bij PDA verwezenlijken en tevens aandeelhouder worden in de succesvolle alliantie; het beste van beide werelden. Met altijd de mogelijkheid tot ruggespraak met de boegbeelden uit het vak. Dat is de kracht van een alliantie.

PDA is de afgelopen jaren gegroeid en dat zal de komende tijd doorgaan. Hierdoor kunnen we blijven investeren in de mondzorg en voorop blijven lopen. En daarom zijn wij ervan overtuigd dat de kracht van samenwerking en schaalvergroting in de mondzorg tot betere zorg leidt.

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.