Aansluiten bij Prime Dental Alliance, wat houdt dit precies in?

Service Center
Datum
13 november, 12:44 uur

Steeds meer praktijkeigenaren sluiten zich aan bij Prime Dental Alliance (PDA). Onderdeel worden van PDA biedt vele voordelen. Zo blijf je praktijkeigenaar, maar kun je vertrouwen op de zekerheid en veiligheid van werken binnen een alliantie. Zo’n keuze maak je alleen niet zomaar. In dit artikel vertellen wij je alles over wat je als praktijkeigenaar kunt verwachten en waarom PDA een ideaal alternatief is voor wie praktijkeigenaar wil blijven, maar ook de geruststelling en veiligheid van samenwerken in een alliantie waardeert.

Sinds januari 2023 vervullen Ralf Klinkenberg en Rick Steijns de rol van M&A Manager binnen PDA. Beiden hebben een achtergrond in bedrijfsfusies en overnames. Zij begeleiden het proces van kennismaking tot aansluiting, leggen precies uit hoe een aansluiting door PDA wordt vormgegeven en wat een praktijkeigenaar tijdens dit proces allemaal kan verwachten.

In contact met PDA

Praktijken kunnen op verschillende manieren met PDA in contact komen. Rick: “Enerzijds benaderen we praktijkeigenaren proactief, bij voorkeur via het PDA-netwerk. Anderzijds nemen praktijkeigenaren of verkoopadviseurs zelf contact op met PDA. In veel gevallen is het de visie van PDA, hoe wij ons als alliantie profileren of een eerdere positieve ervaring van een reeds aangesloten praktijk, die een praktijkeigenaar aanspoort om contact met ons op te nemen.”

Persoonlijke gesprekken

Zodra een praktijk met PDA in contact komt, zijn naast de commerciële afwegingen persoonlijke gesprekken erg belangrijk. Ralf vertelt: “Wij voeren veel praktijkbezoeken uit om praktijkeigenaren te informeren over de PDA-visie en wat ze kunnen verwachten na aansluiting. In deze gesprekken draait het niet alleen om cijfers, maar ook om het verhaal en toekomstperspectief van de praktijkeigenaar. Hoe hebben zij hun praktijk opgebouwd? Hoe runnen ze deze vandaag de dag? En heel belangrijk: hoe vormt dit uiteindelijk een match met PDA?”

Maatwerk voor praktijkeigenaren

PDA streeft naar maatwerk voor praktijkeigenaren. Iedere praktijk is anders en er is geen one-size-fits-all-aanpak. “Praktijken worden op verschillende manieren gerund en de rol van de praktijkeigenaar is ook niet overal hetzelfde”, zegt Ralf. “Daarnaast heeft iedere praktijkeigenaar unieke wensen en eisen, waar we met elkaar over in gesprek gaan.” Rick vult aan: “Naast de gesprekken met praktijkeigenaren, maken wij een uitvoerige analyse en waardering van de praktijk, zodat zowel de praktijkeigenaar als wij een goed beeld hebben van de praktijk. Zo zorgen we ervoor dat de aanbieding van PDA zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en eisen van de praktijkeigenaar.”

PDA als alliantie

PDA is geen keten, maar een alliantie waarbij je vanuit je eigen visie en identiteit de krachten bundelt. PDA wordt gedragen door gerenommeerde praktijken van enig formaat, met veel knowhow om te delen. “Het feit dat PDA een alliantie is, spreekt praktijkeigenaren aan”, weet Ralf uit ervaring. “Vanuit het PDA service center bemoeien we ons niet met de zorg voor de patiënt, zoals hoe een behandeling uitgevoerd moet worden of welke materialen gebruikt moeten worden. Dit ligt echt in handen van de behandelende mondzorgprofessional. PDA-praktijken onderscheiden zich door kwalitatief goede zorg met waardering voor en door de patiënt. Al onze praktijken committeren zich dan ook aan het kwaliteitsbeleid van PDA, voldoen aan wet- en regelgeving en zijn continu actief bezig met verbeteren van kwalitatieve standaarden.”

De toekomst van PDA

PDA heeft ambitieuze groeiplannen. Rick vertelt: “We willen niet alleen groeien in omvang, maar vooral ook hoogwaardige zorg blijven leveren en landelijke dekking bieden. Onze focus ligt daarnaast op het creëren van clusters met tandartsenpraktijken, orthodontisten en kaakchirurgen om samenwerking te bevorderen. Tijdens de groei van onze alliantie staan kwaliteit en de visie van PDA voorop.” Ralf vult aan: “We hopen daarnaast in de toekomst nog meer jonge en ambitieuze professionals aan te trekken. Deze professionals kunnen zich binnen PDA ondernemers voelen, zonder de risico’s en zorgen van het ondernemerschap.”

Dromen, passie en visie

Binnen PDA draait het aansluiten van praktijken niet enkel om de praktijkoverdracht, maar ook om het begrijpen van de dromen, passie en tandheelkundige visie van praktijkeigenaren en hoe dit past binnen PDA. Ralf en Rick spelen een cruciale rol in dit proces en slaan de brug tussen praktijken en de groeiambities van PDA. “Met maatwerk, toewijding en een duidelijke visie willen we als PDA blijven groeien en bijdragen aan hoogwaardige mondzorg in Nederland.”

Kom in contact

Binnen PDA hebben we inmiddels uitgebreide ervaring met de overname van praktijken. Denk je erover om je praktijk te verkopen of wil je gewoon meer informatie? We vertellen je graag persoonlijk meer over onze ervaringen op het gebied van overnames. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.