Mondzorgmediatip #1 – DentTalk Podcast

Update
Datum
21 oktober, 07:09 uur

Hoe word je wijzer op een ontspannen manier? Nou, bijvoorbeeld door een podcastje op te zetten. Wij zijn in ieder geval verslaafd. Ook op mondzorggebied valt er het nodige te beluisteren. Iedere maand delen we een mondzorgmediatip met je. We trappen af met de DentTalk Podcast van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTVT). Luisteren of laten liggen?

De inhoud?

In DentTalk gaat NTVT-hoofdredacteur Casper Bots het gesprek aan met diverse experts, onderzoekers en ervaringsdeskundigen binnen de branche. Van de gevolgen van het coronavirus tot het dealen met stress of een burn-out; in iedere aflevering wordt er weer een nieuw topic aangekaart.

De opbouw?

Elke aflevering wordt ingeleid door een vrolijke vrouwenstem. Ze schetst een beeld van wat je mag verwachten van de podcastreeks in zijn algemeen. Vervolgens horen we de begroeting van Casper en stelt hij zijn gast in de studio voor. Afhankelijk van het topic van de aflevering, gaan de stemmen van Casper en zijn gast in een rap tempo over en weer. Het voelt alsof je echt aanwezig bent bij het gesprek tussen de twee. Het helpt daarbij dat Casper een prettige radiostem heeft.

Aangezien tandartsen en andere mondzorgprofessionals over het algemeen drukbezet zijn, kun je kiezen uit een lange (± 40 min) en korte versie van de podcast (± 20 min). Hierdoor zijn de afleveringen beter af te stemmen op jouw persoonlijke pauzemomenten, reistijd of wanneer je de podcast ook maar wilt luisteren. Slim bedacht, dit zien we (nog) niet vaak bij podcasts.

De afzender?

Het NTVT verschaft op wetenschappelijk verantwoorde wijze informatie over de ontwikkelingen op het gebied van tandheelkundig onderzoek, onderwijs en patiëntenbehandeling. De schrijvers van het NTVT verzamelen sinds kort niet alleen meer interessante content voor het papieren (en digitale) tijdschrift. Je kunt met de DentTalk podcast tegenwoordig dus ook luisteren naar tandheelkundige wijsheden.

De conclusie?

Wij zijn enthousiast! Doordat er vrijwel iedere twee weken een nieuwe aflevering voor je klaarstaat en je kunt kiezen uit een korte of lange aflevering, is de DentTalk podcast het ideale ontspanningsmiddel. Kickback, relax en ga op in de conversatie. Zo heb je de volgende dag ook weer een interessant gespreksonderwerp voor bij het koffiezetapparaat.

Op een schaal van 1 tot 5, krijgt de DentTalk podcast van ons 3,5 ster.

Waar te luisteren?

Benieuwd geworden naar wat presentator Casper en zijn gasten zoal te melden hebben? Alle afleveringen op ‘n rijtje vind je hier.

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.