Terugblik op Dental Expo 2024: ‘We konden goed laten zien wie we als PDA zijn’

Dental Expo
Datum
17 april, 13:08 uur

Afgelopen maand was het weer tijd voor de Dental Expo, het grootste onafhankelijke evenement binnen de dentale branche in Nederland. In RAI Amsterdam waren we als PDA goed vertegenwoordigd en spraken we met vele enthousiaste mondzorgprofessionals. Een terugblik op drie geweldige dagen.

Ontspannen setting

Voor M&A Managers Ralf Klinkenberg en Rick Steijns was het hun eerste Dental Expo. Voor de twee was het de perfecte gelegenheid om het verhaal van PDA te delen met tandarts-eigenaren. “We merkten dat ons verhaal over het behoud van identiteit en autonomie, en de ontzorging die wij bieden, veel van hen aansprak.” In hun dagelijkse werk schakelen Ralf en Rick veel met adviseurs. “Dat is normaal gesproken in een zakelijke setting, met een duidelijk doel. Tijdens Dental Expo konden we ook eens in een ontspannen omgeving een bak koffie drinken met de adviseurs. Een mooie gelegenheid om aan onze relatie te werken.”

Middelpunt op de beurs

De beursstand van PDA bleek een succes. “Van bezoekers kregen we terug dat ze onze stand erg aansprekend vonden”, vertelt Ralf. PDA-collega Jeff Hold kan dat beamen. De Employer Brand Manager merkt ook op dat de grote bar in de stand een gewilde plek was. “We waren echt het centrale punt van Dental Expo, met de allerlekkerste drankjes en smoothies. Dat stelde ons in de gelegenheid om rustig met iedereen in gesprek te gaan en te laten zien wie we als PDA zijn.”

Het verhaal van de alliantie

Laten zien wie PDA is, is voor de alliantie erg belangrijk. “Normaal gesproken laten wij de praktijken schitteren met hun eigen identiteit en mensen”, vertelt Rick. “PDA als alliantie voor tandartsen en orthodontisten dragen we dan ook met veel plezier uit op dit soort gelegenheden, waar we de mogelijkheid hebben om onszelf te tonen.” Vanuit recruitmentperspectief ervaart Jeff dat ook: “Qua omvang zijn we een van de grotere spelers in Nederland, maar qua naamsbekendheid is dat logischerwijs nog iets minder. Ik merkte dat bezoekers van Dental Expo goed het verschil begrepen tussen onze alliantie en een tandartsketen, nadat we dit hadden uitgelegd.”

Tandpastaprijsvraag

Een leuke blikvanger op de stand van PDA was de grote glazen schaal vol tandpastatubes. Met een stralende lach waagden vele beursbezoekers zich aan de vraag hoeveel van die tubes er nu precies in de schaal zaten. “Het was niet zomaar een prijsvraag”, zegt Jeff. “Je kon er een weekend weg mee winnen!” De prijsvraag bleek een goede conversation starter: “We hebben echt veel mensen gesproken op deze manier.”

Voor herhaling vatbaar

Vooral op vrijdag en zaterdag was het druk op de beurs. Doordat PDA vertegenwoordigd was met een mooie doorsnede van de organisatie, konden bezoekers er met al hun vragen terecht. Ralf: “Het gaf ons ook de mogelijkheid om veel waardevolle een-op-een-gesprekken te voeren.” Bijkomend voordeel: “Door onze grote afvaardiging zorgden de dagen gelijk voor teambuilding. Vanuit het Service Center en de praktijken deden we het écht samen.” Wat de heren betreft is PDA dan ook zeker vertegenwoordigd op de volgende Dental Expo, in 2026.

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.