Praktijkmanagersdag: gelijkgestemden ontmoeten en blijvend teamgevoel

Update
Datum
18 oktober, 12:39 uur

Eind september troffen alle bij PDA aangesloten praktijkmanagers elkaar in Papendal, Arnhem. Het sportieve decor voor de derde praktijkmanagersdag van PDA, waar volop ruimte was voor ontmoeting, kennisdeling en teambuilding. Danique Lindeboom, praktijkmanager van tandartsenpraktijk de Overwelving, was erbij en vertelt hoe het was.

zestien collega-praktijkmanagers

Tandartspraktijken hebben één praktijkmanager. Daarom noem ik mezelf op dat vlak soms een einzelgänger. Ik heb een fijn team om me heen dat altijd met me meedenkt, maar op sommige momenten denk ik wel eens: had ik maar een collega-manager. Begin september sloot de Overwelving zich aan bij Prime Dental Alliance en daarmee had ik er meteen zestien. Ik keek ernaar uit om hen te ontmoeten op de praktijkmanagersdag.

Enthousiasmerende lezing

De dag startte met een kennismaking en voorstelronde. Daarna namen we plaats voor een lezing van tandarts-docent Mattie Steens, over de noodzaak van meer focus op preventie in de tandheelkunde. Een voorbeeld van het onderwijsaanbod dat PDA de aangesloten tandartspraktijken biedt. Het was een enthousiasmerende lezing, ook voor preventie-assistenten. We gaan zeker proberen dit op hen over te brengen.

PDA gaat op ons verzoek na hoe we die kennis het beste met hen kunnen delen. Daarnaast legden we hen voor dat het leuk zou zijn om onze andere collega’s ook deze ‘teambuildingervaring’ te bieden. Daarop kregen we al snel een positieve reactie. Volgend jaar organiseert PDA een dag voor alle praktijkmedewerkers. Dat is het leuke aan PDA: naar je feedback en tips wordt altijd geluisterd.

Ervaringen uitwisselen

Voor en na de lezing was er volop ruimte om met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen, bij de koffie, lunch en borrel bijvoorbeeld. Zo bracht iemand het behandelkamertekort van een praktijk ter sprake. Iemand anders gaf toen de tip om op donderdagavond te openen. En wat als de tandartsen herfstvakantie nemen, maar de preventie-assistenten blijven liever doorwerken? Dan biedt een door hen ingevuld bekwaamheidsformulier uitkomst, ook juridisch, wist iemand te vertellen. Dit formulier werd later nog in de WhatsApp-groep geplaatst. Het is ontzettend fijn dat je zo eenvoudig dingen kunt delen waar je tegenaan loopt. Zodat je niet alles zelf hoeft uit te vinden.

Sportieve clinic voor teamgevoel

Na de lezing en de lunch verdedigden we in teams de eer van de tandartspraktijken, met rolstoelbasketbal. Allereerst ontzettend spannend en leuk om eens te doen. Daarnaast heel goed voor het teamgevoel. Want keihard werken om het andere team te verslaan, schept zeker een band. Zo’n activiteit is dan ook een waardevolle toevoeging die we er wat mij betreft bij de volgende praktijkmanagersdag inhouden.

We doen het samen

Deze dag stond echt in het teken van ‘we doen het samen’. We konden sparren met gelijkgestemden en legden de basis voor een blijvend teamgevoel. De sportieve locatie activeerde ons en bracht volop energie en enthousiasme. Kortom: voor mij was het een fantastische eerste praktijkmanagersdag en het overtrof mijn verwachtingen.

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.