PDA groeit door met de ondersteuning van Ares

Update
Datum
08 juli, 08:11 uur

Als een van de snelstgroeiende tandheelkundige allianties van Nederland, maakte Prime Dental Alliance (PDA) deze week bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met kredietfondsen gemanaged door Ares. Hierdoor is de financiering ter ondersteuning van de langetermijngroeistrategie van PDA geborgd.

Focus op de beste zorg

Sinds de oprichting in 2019 groeide de alliantie van PDA naar 35 tandarts- en orthodontiepraktijken verspreid over Nederland. Gezamenlijk behandelen de praktijken zo’n 140.000 patiënten op jaarbasis en realiseren ze een omzet van € 58 miljoen. Nog dit jaar verwacht PDA te groeien naar ruim 40 praktijken. PDA heeft een sterke backoffice en serviceorganisatie, en ontzorgt haar behandelaren zodat zij zich kunnen focussen op het verlenen van de beste tandheelkundige zorg.

Succesvolle groei

“Wij zijn erg verheugd om Ares, een van ‘s werelds meest prominente investeringsmaatschappijen, welkom te kunnen heten als belangrijkste kredietverstrekker”, vertelt Edo van den Assem, voorzitter van de RvC van PDA. “We zijn er trots op dat een dergelijke partij de langetermijnstrategie van PDA ondersteunt en we zien dit als een bevestiging van de succesvolle groei en professionaliseringsslag die onze organisatie heeft doorgemaakt,”

Betrouwbare partner

“We hebben verschillende alternatieven bekeken en geloven dat de door Ares verstrekte financiering het beste past bij de snelle groei van PDA”, zegt Rafael Gomez Nunez, partner debt-advisory bij Nielen Schuman. “Daarnaast is Ares een zeer betrouwbare partner, met een internationaal sterke reputatie, die de verdere groei van PDA goed kan ondersteunen”

Over Prime Dental Alliance

PDA is een van de grootste tandheelkundige allianties in Nederland, met de ambitie om dagelijks de beste mondzorg te verstrekken aan patiënten van de orthodontie- en tandartspraktijken strategisch gespreid gelegen over Nederland. PDA heeft haar Service Center in Eindhoven en heeft ruim 550 medewerkers in dienst.

Over Ares Management Corporation

Ares is een wereldwijde beheerder van alternatieve beleggingen die actief is in de krediet-, private equity- en vastgoedmarkten. Ares focust op het verstrekken van flexibel kapitaal om ondernemingen te ondersteunen en waarde te creëren voor haar belanghebbenden en binnen gemeenschappen. Ares Management Corporation heeft per 31 maart 2022 een beheerd vermogen van $ 325 miljard en is met ongeveer 2.100 werknemers actief in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten.|

Over Nielen Schuman

Nielen Schuman is de grootste onafhankelijke Corporate Finance-adviseur in de Benelux. Het bedrijf adviseert (middel)grote ondernemingen en investeerders op het gebied van Corporate Finance en Execution Services. Nielen Schuman’s pakket aan dienstverlening omvat M&A, strategisch advies en het ophalen en herstructureren van kapitaal.

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.