Nieuw binnen de alliantie: tandartspraktijk Neer

Praktijk
Datum
08 oktober, 12:49 uur

Sinds april maakt Tandartspraktijk Neer deel uit van Prime Dental Alliance. Tandarts-managers Roy Hoofwijk en Hassan Aurag sloten zich aan om continuïteit van de praktijk te garanderen, een netwerk van gelijkgestemden te ontmoeten en om zich volledig te kunnen focussen op hun team en patiënten.

Groeiende dorpspraktijk

Sinds de jaren 90 is Roy het gezicht van de praktijk in Neer, in 2006 kwam Hassan in dienst en later vormden zij samen een maatschap. Roy startte in Neer als waarnemer en besloot na een halfjaar de praktijk over te nemen. Vanaf dat moment groeide het patiëntenbestand flink en was de praktijk al gauw te klein. De praktijk verhuisde naar het huidige pand in het centrum, dat volop ruimte biedt om 8.500 patiënten uit Neer en buurdorp Roggel de beste mondzorg te bieden.

Van algemeen practicus naar brede mondzorg

Roy begon als algemeen practicus met inloopspreekuren. Inmiddels is Tandartspraktijk Neer een moderne praktijk waar de implantologie, orthodontie en parodontologie volledig zijn geïntegreerd met de algemene en esthetische tandheelkunde. Roy vertelt: “Wij luisteren goed naar wat onze patiënten willen. Toen wij bijvoorbeeld hoorden dat patiënten soms twee jaar moesten wachten voor ze in Roermond bij de orthodontist terechtkonden, besloten we om ons hierin te scholen. Zodat wij een groot deel van de zorg hierbij ook kunnen verlenen.”

Mee met nieuwe ontwikkelingen

Roy en Hassan omschrijven hun werkwijze als consciëntieus en serieus. Roy legt uit: “Wij zijn pas tevreden als een patiënt blij voor de spiegel staat. En daarvoor moeten we goed doorvragen wat zij precies willen en daar de behandeling op afstemmen. Daarbij houden we nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten. Als innovaties iets toevoegen voor onze patiënten gaan Hassan en ik samen in gesprek of we daar als praktijk mee aan de slag moeten. Laatst zijn we bijvoorbeeld met een nieuwe behandeltechniek aan de slag gegaan. We verwachten dat digitalisering steeds belangrijker wordt en gaan hier zeker in mee, zonder het belang van de patiënt uit het oog te verliezen.”

Continuïteit en netwerk van gelijkgestemden

Om nog meer focus te hebben op zorg voor patiënten, is het voor Hassan en Roy belangrijk dat ze minder tijd kwijt zijn aan hr-zaken en managementtaken. Roy: “Met onze aansluiting bij de alliantie geven we deze taken met een gerust hart uit handen en profiteren we van een enorm kennisnetwerk. Zo hoeven we niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden, maar kunnen we als gelijkgestemde tandartsen leren van elkaar. Daarnaast garanderen we met PDA de continuïteit van de praktijk, als ik mij over een aantal jaren terugtrek.” 

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.