Nieuw binnen de alliantie: Tandartsenpraktijk Grave

Praktijk
Datum
04 januari, 19:28 uur

Welkom Tandartsenpraktijk Grave! Ook deze praktijk sluit zich aan bij de Prime Dental Alliance. Het is een dorpspraktijk die al dertig jaar een begrip is voor veel patiënten. Zij kunnen sinds de overname door Jeroen Liebregts en Tong en dankzij het vertrouwde team rekenen op moderne tandheelkunde en hoogwaardige implantologie. Jeroen: "Samen met PDA bouwen we verder aan onze positie als belangrijke verwijspraktijk."

Jeroen en Tong kennen elkaar van het Radboudumc, waar zij beiden als kaakchirurg werken. Via via raakten zij een aantal jaar geleden in gesprek met de drie tandartsen die toen in Grave praktijk hielden. Jeroen: “Uiteindelijk namen we de praktijk in 2017 over en in de periode daarna hebben de tandartsen ons stapsgewijs goed geïntegreerd. Daarbij maakten we een moderniseringsslag in de behandeling, met meer focus op mondhygiëne en preventie. Ook bouwden we de praktijk uit met implantologie.”

Inspelen op de toekomst in eerstelijnsmondzorg
In de eerste plaats is Jeroen tandarts-specialist, hij noemt zichzelf niet kaakchirurg. Dat zie je onder meer aan zijn rol als hoofd van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde. “Ik wilde altijd al tandarts worden en die verdere specialisatie tot kaakchirurg kwam pas later in mijn vizier. Het sprak me aan dat ik op die manier ‘eindspecialist’ zou zijn. Dat sluit goed aan bij de visie die Tong en ik hebben op de toekomst van de implantologie. We zien namelijk dat die in de eerstelijnsmondzorg ligt. Op die manier kunnen patiënten ook voor implantologie gewoon bij hun vertrouwde praktijk terecht, of bij een andere praktijk in de buurt. Zoals Tandartsenpraktijk Grave.”

Verwijspraktijk verder uitbouwen met PDA
Die heldere visie op de toekomst van Tandartsenpraktijk Grave maakte dat Tong en Jeroen de samenwerking zochten met Prime Dental Alliance. Jeroen vertelt wat dit hen oplevert. “Wat ons aanspreekt in deze samenwerking, is dat PDA alle ruis wegneemt, zoals administratie. Daarnaast ondersteunen zij ons in onze ambitie, zodat we ons echt kunnen focussen op groei. Tegelijk kunnen wij gewoon de kwaliteit blijven bieden die we gewend zijn, met de materialen die we graag gebruiken en met de moderne 3D-technieken en -planningen die we hanteren om patiënten inzicht te geven. Een gouden combinatie.”

Veel nieuw talent binnen de alliantie
Ook voor de praktijken in de alliantie is de komst van Tandartsenpraktijk Grave goed nieuws. Jeroen en Tong hebben namelijk goed zicht op startend mondzorgtalent. Want beiden zijn ze in het Radboudumc nauw betrokken bij het opleiden van de toekomstige tandartsen en mondhygiënisten. Jeroen begeleidt bijvoorbeeld extra gemotiveerde studenten bij excellentieprogramma’s binnen de Radboud Universiteit.

“We geven die veelbelovende studenten ook de kans om in onze praktijk ervaring op te doen en bij ons hun carrière te starten”, vertelt Tong. “Maar Grave is voor sommige studenten geografisch niet de handigste optie om de eerste stap in hun carrière in de mondzorg te zetten.” “Zonde om hen daardoor uit het oog te verliezen,” vult Jeroen aan. “Doordat we samenwerken met PDA, kunnen we hen nu ook verwijzen naar een andere praktijk in de alliantie. Een van de voordelen van krachten bundelen als groot team van gelijkgestemde praktijken. Zo staan we samen sterker.”  

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.