Nieuw binnen de alliantie: Tandartsenpraktijk Brouwhuis

Praktijk
Datum
04 januari, 19:28 uur

Prime Dental Alliance blijft succesvolle praktijken aantrekken. Zo ook Tandartsenpraktijk Brouwhuis in Helmond. Een relatief jonge praktijk, die in 2011 de deuren opende. Jeroen Liebregts en Tong Xi maakten de afgelopen jaren van deze tandartspraktijk een belangrijke verwijspraktijk voor implantologie. Jeroen: "De krachtenbundeling met PDA gaat ons helpen om die positie nog verder te versterken."

Jeroen is vrijwel vanaf de start van de praktijk als tandarts-specialist verbonden aan Tandartsenpraktijk Brouwhuis en werd een aantal jaar geleden eigenaar, inmiddels samen met Tong Xi. “We wilden een implantologietak opzetten in de praktijk en Tong hielp ons daarmee. Hij heeft mij ook voor een groot deel opgeleid voor deze specialisatie. We zijn beide kaakchirurg in het Radboudumc, dus we kenden elkaar al. Ik noem mijzelf overigens nadrukkelijk tandarts-specialist, omdat ik in de kern nog altijd tandarts ben.”

Belangrijke verwijspraktijk voor implantologie
Die voorkeur past goed bij de visie die Tong en Jeroen op de mondzorg hebben. Jeroen vertelt: “De toekomst van de implantologie ligt volgens ons in de eerstelijnsmondzorg, bij de tandartspraktijken. Wij vinden dat patiënten ook voor implantologie gewoon bij hun vertrouwde praktijk terecht moeten kunnen, of bij een andere praktijk in de buurt. Daarom willen we bij Tandartsenpraktijk Brouwhuis steeds meer patiënten helpen. Er zijn gelukkig ook volop mogelijkheden om de verwijspraktijk uit te bouwen en zo onze visie verder te concretiseren, doordat we laatst een flinke renovatie ondergingen. We zijn daardoor gegroeid naar vijf stoelen en er is nog ruimte voor meer.”

Samen werken aan de groeiambitie
Deze drive is ook precies de reden dat Tandartsenpraktijk Brouwhuis de handen ineen slaat met Prime Dental Alliance. “Samen sta je veel sterker”, stelt Jeroen. “PDA neemt alle ruis weg, zoals administratie, én steunt ons in onze ambitie. Zo kunnen wij echt focussen op groei. Tegelijk kunnen wij gewoon de kwaliteit blijven bieden die we gewend zijn, met de materialen die we graag gebruiken en met de moderne 3D-technieken en -planningen die we hanteren om patiënten inzicht te geven. PDA vertrouwt erop dat onze aanpak de juiste is en geeft ons daarom de ruimte om te doen waarin wij goed zijn. Dat werkt voor ons heel goed.”

Continuïteit van de mondzorg waarborgen door startend talent
De samenwerking met de alliantie heeft nog andere voordelen, bijvoorbeeld voor het team van Tandartsenpraktijk Brouwhuis. Een praktisch voorbeeld is de introductie van Exquise. “Mijn collega’s zijn ontzettend enthousiast over de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid ervan”, vertelt Jeroen. En ook de teams van andere praktijken binnen de alliantie hebben baat bij de samenwerking. “Door onze functie in het Radboudumc weten we veel startend mondzorgtalent aan ons te binden voor praktijkervaring. Als onze praktijk geografisch uiteindelijk niet de beste plek blijkt voor een aanstelling, kunnen we hen nu ook verwijzen naar een andere praktijk in de alliantie. We hebben het schaarse talent immers hard nodig en op deze manier dragen we graag bij aan continuïteit van kwaliteitsmondzorg.”  

We maken graag kennis

Nieuwsgierig?

Samen werken aan jouw carrière? Dan leren we je graag beter kennen. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.